BLACKWINDS

Blackwinds – rå dynamisk svensk ultrakraftfull blackmetal.

Bandet Blackwinds, som letade sig upp från de underjordiska katakomberna under stenbelagda vägar i “drakstaden” Sundsvall för mer än 2 decennier sedan (1998) är utformad både på nydanande vis och i enlighet med det “traditionella” blackmetalstuket.

Även den starkaste orkanstyrka som uppmätts sedan begynnelsen, minskar radikalt i omfång i jämförelse med det stormande inferno som uppbådas på bandets båda fullängdare – Origin och Flesh Inferno.

Blackwinds tar verkligen den svartmetalliska andan till helt nya nivåer med en kaliber som ligger miltals ljusår bortom tom den mörkaste imagniära sfär man än kan tänka sig med dessa båda alster!

Svensk blackmetalkult

Både Infaustus och Lord Mysteriis har utarbetat magnifik högkvalikativ produktion på dessa båda editioner, Med bistånd av Lord Kraath, som genom sin insats förhöjer kvaliteten än mer.Zathanels insats är även den fantastisk.Och ska den svarta sanningen fram, så kan man säga att trots att blackmetalakter såsom Dark Funeral och Necrophobic, vars konstellationer jag värdesätter högt, hamnar lite i skymundan när Blackwinds ljudmässigt sett proklamerar att orkanstyrka 666 är i antågande!

Genom åren har Infaustus utvecklat en säregen sångstil, som med andra ord kan beskrivas som sprungen ur en rejält blespfemisk åskknall en kulen sommardag. I synnerhet när man har låtar såsom “Before Time” dundrande i öronsnäckorna.Eller titelspåret “Flesh Inferno”. En låt som ger kalla kårar längs ryggraden av extasisk natur är 7:e låten på flesh Inferno – Inquisition. Dessutom skallrar det till rejält under de anstormande ljudvågorna som ekar med brutalt efterskalv flera sekunder efter att sista ackordet ebbat ut och allt åter är kav lugnt.

Ska man betygsätta dessa album, så ser den bistra verkligheten ut som så, att Flesh Inferno  kammar hem hela 9p (av 10), varav några poäng utdelas för den ultraschyssta coverart illustrationen av Erik Danielsson (Watain).

 Albumet Origin, som ugavs samma år som Flesh Inferno (2008) och innehåller demolåtarna från EP:n från 1999 – The Black Wraiths Ascend erhåller  också 9p

www.myspace.com/blackwindsdomain

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: