Bevistat: Minus 30 grader – Inomhusfestival i Luleå

Minus 30 grader – Festivalernas festival.

I den pampiga byggnaden – Kulturens Hus I Luleå trängdes toner av Hiphop, rock och Metal. Under samma tak fanns även utrymmen med konst av olika format. Allt från graciös balett till grandiosa konstverk, tillverkade av

Erik Danielsson fanns att ånjuta.Som tex denna, som är sjukt galet snygg! Erik med en presumitiv köpare(?)   Mer av dessa bedårande alster finns på Trident Arts hemsida: http://www.myspace.com/437518007

Några trappor upp fanns Lilla salen. vilket utgjorde utrymmet för de hårdare banden, dvs de rykande hetare metalbanden. Bla April Divine

Det råder inga tvivel om att Öviksbandet kan det här med att leverera en rockig scenshow. Dock var deras uppträdande en aning mediokert.

Till skillnad från bandet efter. Göteborgargarna made verkligen på med energifylld ångande bravur. Visserligen har jag beskådat kvintetten vid ett tidigare tillfälle, men det tog inte udden av det magiskt infernaliska för det – snarare tvärtom! Really true Heavy Metal Tyranny!

     

Även BULLET ångade på uppe på scen.Ett minus var det emellanåt skärande, en aning för höga basljudet och dämpade sångnivån, vilket kanske berodde på att ljudteknikern satt och “lekte” med rattar och knappar på mixerbordet.. Gitarrduellen mot slutet av uppträdandet satt klockrent. Bullet tillhör nu inte något av de band man sitter hemma och plågar sig igenom via skivspelaren. Men jag ser dem gärna live igen!

Setherial verkade vara mer taggade på Minus 30 grader än när jag såg dem förra månaden i hemstaden Sundsvall. Infaustus imponerande pondus var minst sagt slagkraftig. För att inte förglömma Empyrions dominatorliknande insats.Magnifikt!

I blodrött sken från värmealstrande strålkastare tågade kvartetten upp på scenen som dekorerats med svarta ljus på höga enarmade kandelabrar. What else!

Scen närvaron setet igenom gick inte ta miste på. Dock lyckades inte Infaustus, trots tappra försök få med sig den något svårflörtade publiken helt och hållet.

  

Men det hindrade inte bandet från att leverera ett grovkalibrigt energiskt framträdande.Dynamiskt helt enkelt!

Och om det inte dyker upp något annat unikt så kommer jag garanterat återvända till Luleå och Minus 30 grader festivalen 2012!

www.minus30.nu

www.setherial.com

www.myspace.com/rammetal

www.bullet.nu

www.aprildivine.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: