8 Point Rose..


I samma veva som Michael Jackson lämnade jordelivet och  8 Point Rose bytte namn från Evermoore till nuvarande bandnamn, samt spelade in en hyllningsvideo (This is it) till den hädangångne, tänkte jag först i mitt stilla sinne att..vad i helvete håller grabbarna på med? Håller de (oavsiktligt) på att fördärva det faktum att jag verkligen gillade bandets s.k genombrottslåt Relentless?
Men efter att Johannes delgivit mig förklaringen att Michael Jackson var och förblir en av hans största inspiritationskällor, lät jag saken bero..fram till helt nyligen, då jag helt sonika tog mig tid att avlyssna albumet efter en annars så hård arbetsdag..Och det jag hörde från anspelningen av första tonen väckte alla metaliska sinnen till liv och gav mersmak att höra mer…
Det lite rockiga introt på “Out of the Shadows” får nervcellerna i öronspetarna att vakna ur sin tröttsamt slumriga exiestensiella tillvaro och nästintill resa sig i givakt …Marcus Nygrens lite raspiga röst ger pondus åt det hela
på ett sätt som närapå kan väcka de döda till liv igen.t.om något jag skulle köpa!:)
Något som definitivt föll/faller mig i smaken är Introt på “When Chaos Rules Our Lives”
Stundtals eskalerar den annars så rockthrashiga produktionen ut i infernaliskt kraftfulla growlingar.
Vare sig man gillar Hammerfall, Europe, Nocturnal Rites eller dras till den lite hårdare Thrash/hardcore stilen så blir man inte besviken på den nyare och tuffare stilen 8 Point Rose uppbringar. Iallafall jag blev mäkta imponerad av det nya soundet.
Betyg:: 10 döskallar av 10 möjliga!
 
8-Point Rose bildades hösten 2009 av några medlemmar från det tidigare bandet Evermoore som hade producerat demo-skivor och spelat live i olika städer i Skandinavien, Tjeckien och Tyskland i sju år. Medlemmarna i bandet har en genomsnittsålder på 20 år och alla av dem bor i norra Sverige med undantag för sångaren Marcus Nygren som bor i Malmö, 200 mil söder om bandets “hemstad” Kiruna. Marcus kom i kontakt med de andra medlemmarna över internet och efter att ha upptäckt att de musikaliska likheterna var så många och personkemin var så bra mellan alla fem av dem, kände alla att det skulle vara perfekt att starta ett hårt arbetande band tillsammans, trots avståndet.

Deras musik kan beskrivas som melodisk, tung och catchy metal med starka melodier, och de är inspirerade av en mängd andra skandinaviska band som In Flames, Nocturnal Rites, Tad Morose, The Rasmus, Evergrey, The Haunted, Soilwork och Morgana Lefay. Musiken har både en riktigt tung och nästan “extrem metal” grund, frontad av gitarristen Alexander Timander’s skriksång. Och en mjukare yta med starka melodier och snygga sångarrangemang frontad av den begåvade sångaren Marcus Nygren.


Debut-albumet “Primigenia” spelades in i tre olika städer, Umeå, Kiruna och Malmö. Den är producerad och mixad av Ronnie Björnström (Enhanced Audio Productions) och har gästartister från Bloodbound, Avatar, Andromeda, Zonaria och Morgana Lefay. Några av låtarna var ursprungligen redan skrivna i huvudet på en 15-årig Johannes Timander under åren i före detta bandet Evermoore. De flesta av låtarna från albumet finns med i den amerikanska bodybuilding-stjärnan David Henry’s DVD “Beyond Motiverad” och låten “Endless Rage” släpptes via en tävling tillsammans med warcraftmovies.com – världens största hemsida för spelvideos.

8 Point Rose line-Up:

 

Marcus Nygren – sång
Alexander Timander – gitarr & Screams
Adam Johansson – gitarr & morrar
Marcus Sjösund – bas
Johannes Timander – trummor
 
 

 

www.8pointrose.com
www.myspace.com/8pointrose

NP:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: