AVATAR@Storsjöyran 2010

Avatar. När man ser eller hör det namnet kan det kan man kanske härleda det till Fantasy-filmen Avatar. Googlar man ordet hamnar man bla på en Wikipediasida där olika betydelser av begreppet Avatar benämns.

Mig veterligen finns det 2 band som har anammat Avatar som bandnamn. Dels det finska hårdrocksbandet AVATHAR, som bildades 2003. Och så har vi ju den svenska hårdrocksgruppen/metalbandet AVATAR som reinkarnerades direkt från den indiska mytologin 2001.Men ett frö som är sått behöver tid att mogna och växa. För Avatar tog det ca 2 år innan de var redo lämna vaggan. 3 år senare,2006,hade de legat och grott till sig ytterligare och var redo möta den hårda brutala världen med debutalbumet Thoughts of no Tomorrow som hamnade på top 3 på den svenska metalalbumlistan!

Göteborgsbandet är nu aktuella med sitt 3:e album – Avatar. Och de var ett av banden som totalt överraskade mig när de avfyrade en hejdundrande spektakulär show på hårdrocksscenen under torsdagskvällen (29 Juli) på Storsjöyran:

                           När elden brunnit ut och publiken evakuerat var det fortfarande några trogna fans som dröjde sig kvar, trion som utgjorde Avatars egen lilla fanclub

Efterfesten, som hölls våningen nedanför entrén på Clarion Hotell Winn artade sig väl

 

I skrivande stund är gossarna väl åter hemma i Götet och filar på material till kommande album innan det är dags åter lämna hemmets trygga vrå och sprida lite Blood Noise Fire Metal över den germanska befolkningen i September.

www.avatar.net

www.myspace.com/avataronline

NP:

//SDW

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: