Stenhårt från SYN:DROM

En spindel håller sig sysselsatt med att spinna nät i syfte fånga sitt byte. Lite så kan man även säga det ter sig med SYN:DROM som spinner fram ett nät av välljudande bitar av dödsmetal. Bandet som har sitt fäste i Stenstaden Sundsvall har för inte så länge sedan fångat ialla fall mitt intresse med lockbetet With Flesh Unbound.

Trummisen, Daniel Mikaelsson berättar lite mer:

Dead Silent Screaming var mer eller mindre tänkt som ett experiment…
Dead silent var vår första demo och vid den tidpunkten visste vi inte riktigt vart vi skulle ta det här bandet musikaliskt och sound mässigt. Den inspelningen blev lite som ett experiment för att se var vi skulle börja. Resultatet blev ett väldigt ”Göteborgst” sound som inte har någon likhet alls med hur vi låter idag! Med det sagt så var det inte en dålig demo utan bara ett litet villospår haha!
Varför kom aldrig första fullängdaren ut?
Vi spelade in en fullängdare runt 2006 eller något sånt, den blev av många olika omständigheter aldrig färdig och med facit i hand så är det tur att vi inte släppt någon ”riktig” platta innan ”with flesh unbond” då den är den absolut bästa starten vi kunde ha fått! Det är en väldigt stark debutskiva med precis det sound som vi jobbat mot! Nu kan vi bara ta det vidare härifrån!
2009 signade ni med skivbolaget ViciSolum records. Hade ni fått anbud från andra skivbolag?
Ja vi hade några bolag på kroken men ViciSolum var det bolag som till slut visade sig vara bäst för oss. Thomas på ViciSolum är en grymt bra kille som verkligen brinner för vad han gör och för de band han signar! Han har gjort ett gymt jobb med marknadsföring och distribution av plattan!
Vi trivs bra med att ligga på ett ”mindre” bolag och ha en direkt kommunikation mellan band och bolag. Risken med att som ett mindre band bli signade på ett ”major bolag” är att man försvinner i skuggan av de större banden och hamnar långt ner på priolistan! Vi kommer att släppa mer plattor på ViciSolum!

Är ni sponsrade av något instrumentföretag?
I dagsläget så har jag spons på TRX cymbaler och Wincent trumstockar, vi håller på att deala med gitarr och bas spons men vi får se vad som händer.

Några av de band som ni influeras av, kommer från bla Polen (Behemoth, Vader, Decapitated)
 Varför just Polen..
Polen är ju ett land som utmärker sig när det gäller kvalitetsdöds, Behemoth är personliga favoriter tillsammans med Vader och Decapitated! Alla dessa band visar på fantastisk musikalitet och finess. Alla är grymma instrumentalister men det blir inte ”instrumentonani” för sakans skull!
Andra viktiga band för oss är Nile och Hate Eternal som faller in under samma beskrivningar som polackerna!

Vad gjorde ni innan bandet bildades? (spelade medlemmarna i andra band)
Är det samma lin-Up nu som vid starten 2002?
Alla medlemmar har spelat i flera olika band genom åren och jag tror att det är den sammanlagda erfarenheten som gör det vi är idag. Alltså ett nytt svenskt dödsband att räkna med!
 
Enligt en review av demon “Birth of a Dark Empire” i Neckbreaker magazine, hamnar  Syn:drom tillsammans med
Vicious Art & Torture Division i spetsen för svensk brutal dödsmetal. Jag kan bara tänka mig hur härligt det måste kännas att nämnas i samband med dessa band..
Ja absolut! Det är alltid kul när recensenter tar till sig det gör och ser en kvalitet i det!
 
Har det haft nån betydelse för bandet att etableras i Sundsvall?
Ja, Sundsvall är en bra musikstad med ett bra klimat för just metalband. Metalbanden håller över lag en väldigt hög nivå reden långt ner i åldrarna. Det har förmodligen att göra med att det har satts en hög lokal ribba som ger banden något att kämpa för!
Jag tror även att närheten till Östersund och den höga klass metal scenen håller där med band som Aeon och Sanctification till viss del bidragit till att utvecklingen i Sundsvall gått framåt!
Lika väl som att det finns något som kallas göterbogs och stockholms döds så tror jag att vi snart kommer att höra talas om Sundsvalls/Östersunds soundet! Det är där det händer nu!
 
Line-up
Jonny Pettersson -sång
Daniel Mikaelsson – trummor
David Karlsson – gitarr
Roger Bergsten – gitarr

Daniel Åsén – bas

www.syndromweb.net

www.myspace.com/syndromweb
 

 

 

 
 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: