Steel Attack och Goddass på Rockland

 

Sala är inte bara känd för sin silvergruva. Även metalbandet Steel Attack har sin grogrund här. Bland ruinerna av det som gjorde Sala till en levande bygd för nästan ett halvt sekel sedan ligger den gemytligt genuina byggnaden som Musikföreningen Rockland huserar i. Lite udda inrewdning må jag säga det var. Istället för vanliga handtag,prydde ingången till damernas och herrarnas av gitarrdekor.
 Om man bortser från avsaknaden av growlande frontquinnor, och manliga trummisar,så var det inte nån större skillnad att se GODASS jämfört med Death Maze och 6:th Awakening.

         Godass låtlista:

Red Hot Woman

Friday Night

Sometimes

Fallen

Fastlane

What You´ve Become..samt en sprillans ny låt som ännu inte har nån titel.

http://www.myspace.com/godassweden

Det Steel Attack man känner till från tidigare spelningar man varit på, är inte samma band som spelade nu. Cirkeln är åter sluten nu när originalmedlemmarna har rest sig som fågel Fenix ur askan i elden.

Det gäller att smida medan järnet är varmt. Och varmt var det! Både inne och ute.Puh! Men det är det som ger den euforiska känslan av extas. Att trängas och knuffas med andra metalheads för att försöka få bästa möjliga plats..nära scenen.

Bandet körde igenom en stor del av repertoaren från de 3 första skivorna – Where Mankind Fails (1999), Fall Into Madness (2001) och Predator of the Empire(2003).

Några låtar igenom giget kunde man se John hoppa ner från scenen och stå och fiffla med förstärkarsladdarna. Det visade sig att nån klåfingrig besökare varit och petat på utrustningen.Alltid sker det något! Vilket gör mig påmind om den gången Simon Johansson helt apropå försvann. Den gången var det en sträng som gått av.Alltid händer det nåt. But the show must go on.. Och det gjorde den. Långt inpå småtimmarna då de flesta gått hem och man släpat sig på trötta ben tillbaka till det väntande s.k gästrummet – en skön 2 sits-soffa som man dråsade ner i och somnade på 2 röda!

 
 

 

 

                 www.rockland.nu  www.myspace.com/steelattack

Nu ska jag vila några veckor innan det är dags för   nästa stora premiär! GETAWAY ROCK  FESTIVAL i Gävle 8-10 Juli 2010.

www.getawayrock.se

På återseende//SDW

NP:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: