METALCLUB

 

Ett ställe som lockar fram många minnen ärRockbaren som är belägen på Nöjesfabriken i Karlstad. www.nojesfabriken.se . Här har Metal Clüb sett till att headbangande metalheads från när och fjärran ruskat om varenda hårstrå sedan nästan ett decennium tillbaka.

 

En av dessa “metalikoner” är dj:n Ola Bergli  

När och hur drog hela karusellen med metalclub igång?
– Det hela startade för snart 9 år sedan som en reaktion på att ett par syntare hade fixat dj kvällar på en lokal pizzeria. Vi ville inte vara sämre och fick chansen, om än något motvilligt. Vi drog fullt hus, tömde baren på öl/sprit & succén var ett faktum!

Vad är det bästa med att bo i Karlstad?     

Möjligheterna att anordna spelningar på Sveriges näst största nattklubb (Nöjesfabriken) ligger såklart högt på listan! Stadens andra pubar/nattklubbar börjar äntligen inse på riktigt att det går att ha dedikerade rockavdelningar/kvällar vilket i längden kommer ge ett ännu bättre liveutbud! Personligen gillar jag de närliggande grönområden där man kan tillbringa kvällar med grill, öl & hårdrock under sommarmånaderna.

 Ni har bokat många band. Vilket var det absolut bästa? Finns det nån bokning ni ångrar?
-Jadu, det är många godbitar att plocka utav! När vi första gången anordnade spelning med Vomitory & Gehennah var något helt klart extra. Två band man gått och kollat/headbangat till själv tidigare kom till ens egen klubb och spelade! Man kan namedroppa en hel del iofs… Några andra gig som “stuckit ut” är; Macabre, The Kristet Utseende, Karensdag, The Haunted, Bob Log III, Grand Magus, Vader etc etc.
När man ser tillbaks på bokningar så är det nog bara ett ytterst fåtal som vi inte varit nöjda med efteråt. Vi plockade t.ex. in ett band som ingen av oss bakom bokningarna gillade personligen, det toppat med att dom inte kunde bete sig som folk gjorde att vi var tvungna att omvärdera upplägget lite grand. Efter den “missen” beslöt sig jag & min kollega Henrik att aldrig plocka in ngt som inte någon utav oss brinner för och anser funka på Metal Clüb. Så jag ångrar nog inte bokningen ändå iom att det gav oss ännu bättre riktlinjer att följa för framtiden!
På vissa orter är det glest med besökare till vissa evenemang. Är detta nåt ni märkt av? Hur Har det påverkat Metalclub?
-Det är klart att det kan gå fram och tillbaks med publiktillströmningen lite beroende på vilken genre det aktuella bandet spelar i etc. Som tur är har vi en bra grund med medlemmar i föreningen som gillar att gå på extrema metalkonserter. Så bara man gör “rätt” bokningar brukar vi kunna få bra uppslutning på gigen!
 
Vilket band skulle ni helst vilja boka?
-När man tidigare fått frågan så var svaret Motörhead, men efter att Nöjesfabriken överraskade med att ro hem en spelning med dom är det lite svårare…
Vi har ett par akter som stått högt upp på önskelistan en stund och med vårt samarbete med just Nöjesfabriken finns nu chansen att få det i lås… Men där vill jag inte säga vad det är, förhoppningsvis så kommer dessa finska hjältar på besök inom ett år! 😉
Bästa/sämsta skivinköp?
-Svår fråga vilken som är den bästa. Som aktiv vinylsamlare hittar man olika guldkorn hela tiden! Jag har ett inplastat ex av Kiss – Creatures of the night på vinyl som enligt en stickers på konvolutet innehåller vinyl som skall lysa i mörkret.. Frågan är om jag någonsin tar reda på om det stämmer.
Jag har endast sålt 2st skivor sen man började lyssna seriöst på musik så det får bli dom då som står för sämsta skivköp. Det var en Hammerfall ep & deras andra fullängdare som rök så fort jag hade sett dom live i Karlstad för många år sedan. Vi kan väl lugnt säga att jag inte var imponerad av gruppen! …den känslan lever kvar fortfarande när folk kommer och önskar bandet när man jobbar som dj.
Tack för att du tog dig tid för detta lilla samtal Ola. Hoppas nu får en skön sommar med mycket metal! Så ses vi kanske i höst. Jag funderar nämligen att avlägga ett besök i denna anrika byggnad när SABATON kommer till solstan! Det är nu ungefär nästan 2 år sedan jag såg dem sist:) Såvida det inte krockar med något annat dynamiskt evenemang förstås.

www.metalclub.se

www.nojesfabriken.se

http://concerts.chaosmedia.se/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: